Uteservering med parkerade cyklar utanför i Nynäshamns fiskehamn en sommarkväll.

Vacker sommarkväll på restaurang Krokens uteservering i Fiskehamnen.

Nynäshamns Fiskehamn

Välkommen till vår fiskehamn – eller vad vi brukar kalla "Nynäshamnarnas vardagsrum". Här kan du njuta av doften av rökta läckerheter och låta dig lockas av sorlet och skratten från restaurangerna. Flanera längs kajen, köp med lokala matvaror, hantverk eller fynda bland de röda hamnbodarna.

Med sin genuina atmosfär kan fiskehamnen beskrivas som själva hjärtat av skärgårdsstaden Nynäshamn. Här riktigt sjuder det av liv på somrarna – vattnet är fullt av fritidsbåtar, måsarna skriar och människor flanerar eller solar på havstrappan längs kajen. Härifrån startar också flera turer och aktiviteter med båt, men även stadsvandringar.

Två tjejer dricker öl på en uteservering.

Längs kajen kan du flanera mellan uteserveringarna. Foto: Klapp & co.

Gemytligt vid hamnbodarna

Ta med en vän, köp en glass och flanera bland båtarna. Stämningen bland hamnbodarna är hemtrevlig och här ligger flera gemytliga serveringar där du och ditt sällskap kan njuta av riktigt bra mat och dryck, både ute och inne.

Låt barnen röja loss vid lekskeppet Hoppetossa eller vandra ut på norra Europas flottaste vågbrytare och känn de friska havsvindarna blåsa genom hela kroppen.

I fiskehamnen finns även Nynäshamns Gästhamn med cirka 300 båtplatser, sjömack och tillhörande serviceanläggning. Vid receptionen ligger också Nynäshamns Besökscenter.

På den sydligaste udden, Frejas Holme, hittar du både lekplats, minigolfbana och servering. Här börjar också den cykel- och gångväg som går längs med vattnet, ned mot Svandammsparken och stadens sydligare delar.

Smaka på Nynäshamn – året om

I fiskehamnen anordnas även en hel del evenemang över året, så som Nynäsnappet, skärgårdsdagen och julmarknad.

På vintrarna är båtarna och människorna färre, men hamnmiljön är trivsam även när det är lugnt. Det varma ljuset från restaurangerna känns inbjudande och människor samlas för att handla på Rökeriet eller i de hamnbodar som håller vinteröppet. I Nynäshamn finns gott om drivna mathantverkare med förmågan att trolla fram magiska smaker från lokala råvaror – en del av produkterna kan du köpa just här i fiskehamnen.

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: