Familj promenerar

Nynäshamn på en dag

Maxa din dag - här finns allt på gångavstånd! Även om du bara har några timmar till övers finns mycket att upptäcka. Allt från god mat och shopping, till hamnliv och uppfriskande salta bad. Välj sandstrand eller skärgårdens slätaste klippor och såklart med havshorisonten som utsikt.

Nynäshamns Fiskehamn

Välkänt och ett mycket uppskattat utflyktsmål är fiskehamnen. Här kan du uppleva folklivet när det är som bäst. Njut av en glass på skärgårdstrappan, flanera längs den långa piren, titta på båtarna och andas massor av härlig skärgårdsluft. Har du leksugna barn är landskeppet Hoppetossan den perfekta platsen. Här finns mycket nöje; restauranger, caféer, glasstånd, konst och röda små bodar med tillfälle för utvald skärgårshopping.

Lövhagen och Strandvägen

Söker du det storslagna och naturvackra? Promenera längs havet på den vackra Strandvägen, här finns ett otal badställen och en oslagbar utsikt mot fjärden och horisonten. Strandvägen leder också till det sköna naturområdet Lövhagen. Här kan du koppla av i en egen badvik, meta, plocka svamp och bär eller upptäcka någon av halvöns unika grottor.

Salta bad, klippor och sandstränder

Älskar du att bada, här finns alla möjligheter och allt är på gångavstånd - solvarma klippor, små lugna vikar eller mindre sandstränder. Har du barn eller tonåringar och söker lite mer lek och bus kan Nickstabadet vara det bästa valet. Här finns allt och lite till som lockar att spendera dagen.

Shoppa med småstadscharm

Också shopping kan ju vara ett sant nöje. I Nynäshamns centrum finner du små butiker med unikt utbud. Kanske hittar du just det där du letat efter. Dessutom är det nära till allt –inredningsbutiker, sko- och klädbutiker med ett personligt urval. Missa inte heller blomsterbutikerna, smyckesbutiken och den lilla skivbutiken med vinylskivor. Gillar du att fynda vintage finns hela fem butiker inom bara några steg. I centrum finns såklart också optiker, apotek, frisör, matbutik och annat man kan behöva.

Kvinna med man som pekar

Kul med kultur

Tycker du om att upptäcka – kanske både i upplevelse och tanke? Här finns gott om kultur för alla. För dig som älskar konst finns flera möjligheter. Besök Nynäshamns konsthall, här visas olika utställningar under hela året och missa inte Godsmagasinet som är en blandning mellan utställning och butik med många olika sorters hantverk. Besöker du Nynäshamns kyrka får du ta del av dagliga aktiveter och massor av musik. För en fläkt av historiens vingslag rekommenderas ett besök på den lilla ön Trehörningen, bad- och kurort under 1900-talets början. Här finns gott om sekelskiftsarkitektur och utsikten från det gamla vattentornet är oförglömlig.

Kontakt

Nynäshamns Besökscenter

08-520 737 00
info@nynashamn.se


Besöksadress

Fiskargränd, Nynäshamns Fiskehamn

Länk till karta

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: