böcker

Foto: Scandinav bildbyrå

Bibliotek

I Nynäshamns kommun finns ett huvudbibliotek i Nynäshamn och två mindre bibliotek i Sorunda och Ösmo. På våra bibliotek finns ett stort urval av litteratur, tidningar, tidskrifter, ljudböcker, cd-skivor, dvd och andra medier. På biblioteken kan du låna dator, skriva ut och kopiera – eller släktforska.

Program och evenemang

Vi ordnar flera fasta aktiviteter som bokcirklar, filmcirkel och it-hjälp. Utöver det tillkommer ett antal programpunkter som till exempel författarbesök och föreläsningar.

Vi riktar oss särskilt till barn genom till exempel bokfika, spelkvällar, sagostunder, skaparverkstad, babyrytmik och barnteater.

E-tjänster och fjärrlån

Via bibliotekens webbplatser kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Du kan även söka, reservera och låna via webbplatsen. Via oss kan du också fjärrlåna fack- och kurslitteratur.

Boken kommer till dig

Har du svårt att komma till biblioteket? Då kan du få böcker hemskickade till dig gratis med hjälp av "Boken kommer". Vänd dig till ditt bibliotek så får du veta mer.

Kulturbussen

Bokbussen "Kulturbussen" kör fasta turer i Nynäshamns kommun till förskolor, skolor och lokala samlingspunkter där låntagare har långt till biblioteket. Bussen har faktaböcker och skönlittureratur för alla åldrar.

Biblioteksplan

Nynäshamns kommun biblioteksplan 2023-2024.

Logotyp för HBTQi-certifiering


 

 

Kontakt

Nynäshamns bibliotek

Stadshusplatsen 3
149 81 Nynäshamn

08-520 683 10
biblioteket@nynashamn.se

Sorunda bibliotek

Carl Bondes väg 12
148 71 Sorunda

08-531 970 38
sorunda.bibliotek@nynashamn.se

Ösmo bibliotek

Ösmo Centrum 4
148 30 Ösmo

08-520 735 52
osmo.bibliotek@nynashamn.se

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: