mamma och bebis

Välkommen till Familjecentralen

På Familjecentralen finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och föräldrastöd samlat på ett ställe.

Allt för familjen under samma tak

Många kommer först i kontakt med oss i samband med graviditeten. På barnmorskemottagningen får ni träffa en erfaren barnmorska som följer er genom hela graviditeten fram till efterkontrollen.

Barnavårdscentralen (BVC) ligger intill. Här träffar ni våra kunniga BVC-sköterskor som gör hälsoundersökningar och svarar på era frågor.

Efter BVC-besöket kanske det passar bra att stanna en stund på vår omtyckta öppna förskola och leka en stund.

Öppna förskolan ligger i samma byggnad och där finns även vårt föräldrastöd. Här har du möjlighet att få samtalsstöd med vår kurator redan från när du är gravid. Du kan också delta i någon av våra föräldrautbildningar eller öppna föräldragrupper.

Kommunen erbjuder olika gruppträffar och kurser för föräldrar.

På barnmorskemottagningen arbetar barnmorskor och läkare. Hos oss får du en trygg och personlig rådgivning kring preventivmedel, cellprovtagning och professionell vård för dig som är gravid. Du får en egen barnmorska som följer dig under graviditeten samt uppföljning efter förlossningen.

Barnmorskemottagning Nynäshamn

Inom barnhälsovården arbetar barnsjuksköterskor och distriktssköterskor. Här följs ditt barns hälsa och utveckling från födelse till skolstart. Vi ger vaccinationer och du kan få stöd, råd och kunskap om ditt barns hälsa och omsorg.

Barnavårdscentral Nynäshamn

Vi är en mötesplats och finns för familjer som är hemma under dagtid, med barn i åldern 0-5 år. Som förälder deltar du i verksamheten tillsammans med ditt/dina barn. Här får barnen uppleva spännande möten och glädje genom sång, rörelse, lek och skapande verksamhet. Du som förälder får möjlighet att träffa andra vuxna som är i samma fas i livet.

Läs mer och se öppettider här.

Här har du som förälder möjlighet att träffa kurator för stöd och rådgivning kring ditt barn och din familj. Dessa samtal är frivilliga, kostnadsfria och vi arbetar under sekretess, för din trygghet.

Bahareh Bakhshayesh, kurator
08-520 681 58
ifo.bou@nynashamn.se

Familjecentralen är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun och Capio.

Kontakt

Familjecentralen

Anna Griffiths
Samordnare
08-520 735 25


Bahareh Bakhshayesh
Kurator
08-520 681 58


Barnavårdscentralen, Capio
08-120 664 40

Barnmorskemottagningen, Capio
08-120 664 50

Mejl

ifo.bou@nynashamn.se


Besöksadress

Nynäshamns sjukhus, entréplan

Idunvägen 1, 149 31 Nynäshamn

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: