Anhörig till en äldre person
Att vara anhörig, och sörja för en närståendes behov, kan ibland kännas ensamt och ansvaret tungt. Anhörigsamordnaren kan då vara ett stöd i form av enskilda samtal, utbildningar och temadagar. Samordnaren har information kring vilka stöd- och anhöriggrupper som är igång och vilka intresseföreningar och organisationer man kan hämta stöd och kunskap från.
Till anhörigsamordnaren kan du även vända dig med frågor om vilka behovsprövade stödinsatser kommunen kan erbjuda din närstående och hur du går tillväga för att ansöka om dessa hos biståndshandläggare. Anhörigssamordnaren är en kostnadsfri insats kommunen erbjuder. Samordnaren har tystnadsplikt och skriver inte journal över era samtal.
Samtalsstöd och utbildning
Anhörigsamordnaren fungerar också som ett samtalsstöd och bjuder regelbundet in till olika utbildningar, anhöriggrupper och temadagar. Till exempel anordnas en demensutbildning för anhöriga en gång per år.
Digital demensutbildning
Organisationen Nationellt kompetenscentrum anhöriga arbetar aktivt för att utveckla framtidens anhörigstöd. De har tagit fram en webbaserad kurs, som innehåller föreläsningar om både demenssjukdomar, konkreta tips och råd till dig som är anhörig till person med demenssjukdom. Utbildningen är kostnadsfri och tillgänglig dygnet runt
Broschyr
Broschyren "Bra att veta – för dig som är äldre i Nynäshamns kommun" Pdf, 8.2 MB. finns att hämta gratis i kommunens Kontaktcenter. I den har vi samlat information om insatser från kommun, region och andra aktörer.
Mindfulness för anhöriga
Hösten 2024 har du som är anhörig möjlighet att träna mindfullness digitalt över Zoom eller Microsoft Teams. Det är frivilligt att delta och det kostar ingenting.
Kontakt
Susanne Vikander
anhörigsamordnare
08-520 688 79
bestallaravdelningen@nynashamn.se
Jenny Sahlin
äldre- och funktionshinderlots
08-520 689 01
bestallaravdelningen@nynashamn.se
Sidan senast ändrad:
Sidan senast ändrad: