Föräldragrupper

Vi erbjuder olika typer av grupper för föräldrar.

Under hösten 2022 kommer du som vårdnadshavare till en tonåring, ha möjlighet att delta i ABC Tonår och Föräldrawebben.

Förälder till en tonåring?
Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till att i en föräldragrupp som kallas ABC tonår fysiskt i Nynäshamn, eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. Syftet med båda är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

Karolinska institutet leder nu ett forskningsprojekt där man jämför och utväderar ABC Tonår och Föräldrawebben mot varann. Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om anmälda deltagare ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Är det fullt så kan du hamna på reservlista. Deltagandet är kostnadsfritt.

ABC-tonår träffar
Onsdagar under vecka 42, 45, 46, 48, klockan 18.00-20.30.
Plats: Idunvägen 1, Nynäshamn

Föräldrawebben
Deltagarna i detta projekt kommer få delta online. Fyra planerade träffar online och en uppföljande träff. All information kommer skickas ut till dig innan uppstart.

 

Kontakt

Lena Rydås, lena.rydas@nynashamn.se

Nu drar vi igång höstens ABC föräldraträffar med start 25 oktober, klockan 17.45. Följande datum är 8 november, 22 november, 6 december och återträff 12 januari.
Plats: Familjecentralen, Idunvägen 1 (sjukhuset), Nynäshamn

Anmälan och frågor till ABC-gruppledare: tobias.sagestam@nynashamn.se, 08-520 682 11

ABC, Alla barn i centrum, består av fyra gruppträffar och en återträff för vårdnadshavare till barn 3-12 år. Varje träff har ett tema och leds av utbildade gruppledare.

På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och forskning. Detta tar vi med oss och praktiserar hemma mellan träffarna. Frågeställningarna kan handla om hur vi skapar harmoni kring matbordet hemma, hur vi undviker stressiga situationer och hur vi förebygger konflikter. Kursen är kostnadsfri och grupperna fylls på tills maxantalet 12 deltagare är uppnått. 

Kontakt

Gruppledare för ABC, anmälan och frågor:
tobias.sagestam@nynashamn.se
charlotte.carpsjo@nynashamn.se

"Älskade förbannade tonåring" är kostnadsfria föräldraträffar för dig med barn i åldrarna 12–17 år. Träffarna är till för alla, inte bara till dig som upplever problem.

Vid träffarna går vi tillsammans igenom en rad vardagssituationer och teman som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: tonåringen vill inte längre prata, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon eller vill mest vara med kompisar. Träffarna utgår från boken med samma namn, vi blandar film, diskussioner och övningar. Under kursen får deltagarna tillgång till kurslitteraturen.

Träffarna pågår i cirka 2.5 timmar och är ungefär en gång i veckan. Det sista tillfället är en återträff som gruppen planerar tillsammans.

Träffarnas teman

  • Tonårstiden
  • Risk- och skyddsfaktorer
  • Grupptryck
  • Jag-budskap
  • Svårigheter och utmaningar
  • Svåra samtalsämnen
  • Att vara uppmärksam på sig själv

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad:

Saknar du något på denna sida?