Anhörig till någon med missbruk eller beroende

Som stöd till dig som anhörig erbjuder vi bland annat olika föreläsningar, utbildningar och självhjälpsgrupper.

Behandlingsteamets anhörigprogram

Anhörigstödet går främst ut på att stödja dig som är anhörig att må bra och kunna ta hand om din situation. Vi träffas sju gånger och vid det första tillfället får du information och möjlighet att anmäla dig, om du inte mailat tidigare. Träffarna är temabaserade och vi lyfter till exempel frågor som ”Vad innebär ett beroende och vilka konsekvenser ger det?", "Hur jag som anhörig kan sätta gränser, kommunicera, strukturera problem samt hur kan jag gå vidare i livet?".

Lämna en intresseanmälan till oss på behandlingsteamet goran.oreskog@nynashamn.se eller pawel.macieszonek@nynashamn.se så hör vi av oss när nästa anhörigprogram drar igång.

Föräldrastegen - för dig med barn i riskzonen

Föräldrastegen är ett program som vänder sig till föräldrar som har barn i åldrarna 13–17 år och som är i riskzonen för problem med skolk, kriminalitet, tobak, alkohol eller droger. Syftet är att stärka relationen mellan föräldern och tonåringen samt föräldrarnas förmåga att förebygga och att hantera konflikter.

Ljuspunkten är en samtalsgrupp för ungdomar i åldern 12-18 år som har någon i sin närhet som har eller har haft ett missbruk. Läs mer under våra barn- och ungdomsgrupper.

Här kan du som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spelberoende ansöka om hjälp. Fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss. Även du som närstående och anhörig kan höra av dig.


Kontakt

Behandlingsteamets anhörigprogram

Mejla IFO.VUXEN@nynashamn.se

Eller kontakta behandlingsteamet på telefon:

Göran Oreskog
08-520 688 74

Pawel Macieszonek
08-520 738 78

 

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: