Anhörig missbruk

Som stöd till dig som anhörig erbjuder vi bland annat olika föreläsningar, utbildningar och självhjälpsgrupper.

Behandlingsteamets anhörigprogram

Anhörigstödet går främst ut på att stödja dig som är anhörig att må bra och kunna ta hand om din situation. Vi träffas sju gånger och på det första tillfället får du information och möjlighet att anmäla dig. Träffarna är temabaserade och vi lyfter frågor som exempelvis vad ett beroende innebär och vilka konsekvenser det ger, hur jag som anhörig kan sätta gränser, kommunicera, strukturera problem samt hur kan jag gå vidare i livet.

Ny anhöriggrupper drar igång löpande under året. Har du frågor eller vill lämna intresseanmälan? Hör av dig till oss på behandlingsteamet goran.oreskog@nynashamn.se eller pawel.macieszonek@nynashamn.se

Föräldrastegen - för dig med barn i riskzonen

Föräldrastegen är ett program som vänder sig till föräldrar som har barn i åldrarna 13–17 år och som är i riskzonen för problem med skolk, kriminalitet, tobak, alkohol eller droger. Syftet är att stärka relationen mellan föräldern och tonåringen samt föräldrarnas förmåga att förebygga och att hantera konflikter.

Ljuspunkten är en samtalsgrupp för ungdomar i åldern 12-18 år som har någon i sin närhet som har eller har haft ett missbruk. Läs mer under våra barn- och ungdomsgrupper.

Här kan du som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spelberoende ansöka om hjälp. Fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss. Även du som närstående och anhörig kan höra av dig.


Kontakt

Behandlingsteamets anhörigprogram

Göran Oreskog
behandlingsteamet

08-520 688 74
goran.oreskog@nynashamn.se

 

Pawel Macieszonek
08-520 738 78
pawel.macieszonek@nynashamn.se

Föräldrastegen

Per Eriksson
Kurator
08-520 681 11
per.eriksson@nynashamn.se

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: