Rosa Taikon – Konsten och kampen

Utställning i Konsthallen 18:e april – 4 maj. Vernissage torsdag den 18:e april.

Utställningen är en vandringsutställning från Hälsinglands museum. Den berättar om en av Sveriges främsta modernistiska silversmeder, som även blev en av sin generations främsta samhällsdebattörer. I utställningen möter du en berättelse där ett unikt konstnärskap vävs samman med kampen för mänskliga rättigheter.

Invigs med föredrag av Klara Nygren från Hälsinglands museum som berättar om Rosas konstnärskap och kamp för romers rättigheter. Föredrag torsdag den 18:e april klockan 17.00 i Konsthallen.

Information

Datum

Plats

Nynäshamns Konsthall, Nynäshamns bibliotek, Folkets Hus Nynäshamn
Stadshusplatsen 3
149 81 Nynäshamn

Ta sig hit

Med lokaltrafik: Pendeltåg utgår en gång per halvtimme från Stockholm City, destination Nynäshamn. Stig av vid Nynäshamns station. Gå upp mot centrum. Vid Stadshusplatsen, i folkmun även kallat för "Banantorget", ligger Folkets Hus.

Med bil: Väg 73 eller 225 mot Nynäshamn. Invid Folkets Hus finns det ett stort parkeringsgarage. Länk till karta

Tillgänglighet

Det finns två parkeringsplatser avsedda för funktionsvarierade till höger om entrén (10 meter). Vid entrén är marken belagd med kullersten. Bibliotekets entré (86 centimeter) ligger i Folkets Hus. Automatiska dörröppnare finns. Biblioteket har god tillgänglighet i ett plan. Hiss (86 gånger 140 centimeter) finns till Konsthallen och Bildarkivet i källaren.
Toalett för funktionsvarierade finns på nedre plan och nås via hiss. Toaletten är 150 gånger 200 centimeter. Ytterligare en anpassad toalett finns i Folkets Hus. Fråga efter nyckel i Folkets Hus bokningsexpedition.
Telefon finns i rullstolshöjd.

Arrangör

Nynäshamns bibliotek, bildarkivet emma.palmer@nynashamn.se 08-52068312 https://bibliotek.nynashamn.se/konsthallen  (Länk till annan webbplats) https://www.facebook.com/profile.php?id=100064536860610&ref=page_internal  (Länk till annan webbplats) https://www.instagram.com/biblioteknynashamn/?hl=en  (Länk till annan webbplats)