Barnsligt kul

Undersök spännande grottor, testa SUP, åk vattenrutschkana, upptäck fantastiska sandstränder eller klättra upp på högsta berget. Här är våra bästa tips för hela familjen.

Bad och bus

Nickstabadet passar både små barn och tonåringar. Här kan du lätt spendera en heldag med att åka vattenrutschkana, hoppa från hopptornet, sola på stranden, spela beachvolley och minigolf eller leka på den nya lekplatsen. Du kan också hyra SUP eller kajak. Här finns kiosk, matservering och en camping.

Fler härliga stränder och hemliga badvikar

Person som vågsurfar

Sandstränder, surfvibe och Sveriges äldsta fyr

En dagsutflykt till Nåttarö är perfekt för barnfamiljen. Båtturen tar inte ens en timme och på Nåttarö finns fantastiska sandstränder, drottninggrottan, lanthandel och Nåttarö krog. Här finns också stugor och camping för den som vill stanna över natten.

En annan magisk tur går till Landsort. Här finns ett pitoreskt kustsamhälle, Sveriges äldsta fyr, den underjordiska försvarsanläggningen Batteri Landsort och en massa annat att upptäcka.

Båten till Landsort avgår från Torö, som är väl värt en dagsutflykt i sig. Besök lanthandeln, ta körkort i drejning på gamla Torö skola eller pysselmärken och kolla in alla surfare längs de långa stenstränderna.

Ut på tur, aldrig sur

För den äventyrliga finns mycket att upptäcka. I Lövhagens naturområde kan du utforska den spännande Knappelskärsgrottan, klättra på klipporna, leta efter egna badvikar och busa i skogen. Här finns också en nyanlagd discgolfbana. Lövhagen fungerar bra för både cykel och barnvagn.

Käringboda naturreservat är ett annat vackert område med både badvikar och korta och långa vandringsleder. Ett lagom äventyr för lite större barn kan vara att bestiga Vinsberget där man klara dagar kan se hela vägen till Landsorts fyr.

Barnvänliga matställen

I Hamnbodarna i Nynäshamns fiskehamn finns Skärgårdscaféet som bland annat serverar smaskiga våfflor. Vid hambodarna ligger också Ankarets pizzeria som älskas av både stora och små och det glassiga Lejonet & Björnen.

Taco, hamburgare och sushi brukar vara andra barnfavoriter. I Nynäshamns centrum hittar du Taco bar, Bar and Burgers och Fengye sushi ett stenkast från varandra.

Om det finns mycket spring i benen passar en våffla på Lövhagens kaffeservering eller hemgjord gelato på Ärlans mat och trädgård perfekt. Här finns stora gräsmattor och en mysig trädgård att upptäcka.

Missa inte heller Kandyz, Nynäshamns största godisbutik där det dessutom finns glass och fabriksförsäljning av delicatobollar och annat gott. Närbelägna Dollarstore i Sjötelegrafens galleria brukar också vara populärt.

Här hittar du ännu fler caféer, restauranger och glassiga ställen

Klätterställning i form av en båt

Lekskeppet Hoppetossan.

Skatepark, minigolf och lekskeppet Hoppetossan

På Frejas Holme i Nynäshamns fiskehamn finns en minigolfbana och det stora lekskeppet Hoppetossan som brukar vara populärt hos lite större barn. Bredvid finns en liten jolle och gungor för de mindre. I fiskehamnen kan man också flanera runt och titta på båtar och båtfolk, äta glass eller ta en bit mat.

På Estö IP i Nynäshamn finns en stor skatepark som funkar både för skateboard och kickbike. Intill finns också en lekpark för de mindre barnen. Det finns också många andra lekparker i hela kommunen.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: