Sök

Vi tillsammans är platsvarumärket Nynäshamn

Ett platsvarumärke är vårt rykte kort och gott. Hur folk uppfattar Nynäshamn som plats och ort. Det påverkar i sin tur om de vill besöka platsen, flytta hit eller driva sitt företag här. Så visst är ett platsvarumärke viktigt för oss som bor och verkar här.

Med Nynäshamn menar vi såklart hela det geografiska området och alla verksamheter som ryms inom Nynäshamns kommungräns. Den positiva bilden bygger vi alla tillsammans genom att ladda vårt varumärke med positiva värden. Du som företagare/förening och vi tillsammans.

Nynäshamn - där havet och livet möts

Kärnlöftet är essensen av vårt varumärke, kort sagt det vi lovar —
Nynäshamn – där havet och livet möts.

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger dig möjlighet att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande naturupplevelser. Vi är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger dig tillgång till Stockholms enorma utbud och arbetsmarknad. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts.

Tillgångar som stärker varumärket

För att förstärka och förmedla beskrivningen och bilden av platsen Nynäshamn fokuserar vi på de tillgångar som bäst hjälper oss att stärka den bilden. Dessa tillgångar är de ”motorer” som ska driva arbetet med att stärka varumärket Nynäshamn.

Här har du texter att använda eller att inspireras av. Och kom ihåg att dela och sprida!

Naturligt och havsnära

Här finns havet och naturen alltid nära. Vi har fantastisk natur med allt från tysta svampskogar till spegelblanka skridskoisar. Här finns Stockholms sydligaste skärgård, solvarma badklippor och en fri horisont. Tillsammans med ett vackert kulturlandskap och lokalproducerade smaker hittar du naturliga upplevelser året om.

Närhet till det viktiga i livet

I Nynäshamn finner du en trygg småstad och en levande landsbygd med närhet till Stockholm. Du kan kombinera arbete och fritid i en expansiv kommun. Här finns gott om plats för barnen, vännerna och dig själv. Du har stora möjligheter att hitta familjens drömboende med tillgång till havet och naturen. Och du får förutsättningar för ett innehållsrikt liv med tid för det du värdesätter.

En del av Stockholm och framtiden

Stockholm erbjuder en stor arbetsmarknad, utbildningar och Sveriges starkaste region för tillväxt och framtid. Storstadens närhet ger dig också tillgång till ett stort utbud av kultur och sport. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg tar dig snabbt in till centrala Stockholm. Hamnen och våra färjor binder oss samman med Gotland och länderna runt Östersjön.

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav

Här har du närhet till det viktiga i livet. Du kan kombinera en trygg småstadsmiljö med storstadens möjligheter. Havsnära områden och ett vackert kulturlandskap ger dig möjlighet att hitta ett boende med närhet till skärgård, en fri horisont och spännande natur upplevelser. Vi är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger dig tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Upptäck Nynäshamn – där havet och livet möts.

I Nynäshamn ryms den aktiva fritiden och det eftertänksamma lugnet

Här frodas landsbygd och tätort, konstnärer och entreprenörer, nyskapande företag och musikfestivaler. Och här möts människor från många av världens hörn för att skapa det goda livet nära havet.

Väx med oss i Nynäshamn

Vi vet att Nynäshamn är en bra plats. Här frodas landsbygd och tätort, eldsjälar och entreprenörer, nyskapande företag och tusenkonstnärer.

Via havet, nya Norviks hamn och vår passagerarhamn har vi direktaccess till nya marknader, varor och tjänster. Havet är vår hållbara transportväg som tillsammans med hamnarna gör oss till en nyckelspelare i den expansiva Stockholms- och Mälardalsregionen. Lägg därtill bra landkommunikationer till Stockholm, sjötransporter till Västerås och Köping och fokus på ökad tillgänglig verksamhetsmark och lediga lokaler.

Dessutom ges möjligheter till skräddarsydda yrkeshögskoleutbildningar och samarbeten med högskolor och universitet. Genast klarnar bilden av Nynäshamn som en givet lockande plats att etablera och växa på.

Blickar vi framåt ser vi Nynäshamns som ett starkt, konkurrenskraftigt logistiskt nav i Sveriges vassaste tillväxtregion. Här utvecklas innovativa och hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Här byggs boende i alla former och erbjuds oslagbara miljöer för arbete och studier på distans. Här går det att växa på det hållbar sätt vi vill.

Väx med oss i Nynäshamn - där havet och livet möts!

Klisterlappar

Verktygslåda

För dig som företag eller förening finns flera olika verktyg och hjälpmedel att använda i din marknadsföring och ihop med vårt gemensamma platsvarumärke.Här hittar du det mesta du behöver för att marknadsföra ditt företag eller förening tillsammans med vår vackra plats Nynäshamn. Tillsammans sätter vi Nynäshamn på kartan!

Se verktygslådan för att göra det lätt att göra rätt. Se och använd också symbolen som visar att du gillar Nynäshamn och att du är stolt över att vara en del av platsen.

Grafisk manual - hur använda symbolen

Se i manualen hur du kan använda symbolen i din marknadsföring här får du också inspiration till olika användningsområden.


Symbolen

Med symbolen berättar du att du gillar Nynäshamn och att du är stolt över att vara en del av vår fantastiska plats.

  • Finns i svensk och en engelsk version, för digital användning respektive för tryck/utskrift.
  • Får ej användas på kommersiella produkter som till exempel vykort, souvenirer, t-shirts etcetera.

Klisterdekalerna finns som fyrkant (9 cm) att sätta på till exempel dörren till din verksamhet, samt runda (10 eller 5 cm) som passar utmärkt till din laptop eller mobilskal. Du beställer dekalerna, helt kostnadsfritt genom att skicka ett mejl till naringsliv@nynashamn.se


Bilder och filmer fria för dig att använda

När du som företagare eller förening vill berätta om Nynäshamn finns bilder och filmer i bild- och mediabanken fria att använda.

  • Bilderna och filmerna får användas på webbsidor, i sociala medier, i trycksaker eller presentationer där du vill berätta om eller marknadsföra platsen Nynäshamn (hela den geografiska kommunen.) Var noga med att läsa vilka bestämmelser som gäller för respektive bild.
  • Generella regler är att bilderna inte får användas på kommersiella produkter, som till exempel vykort och souvenirer utan särskild överenskommelse med Nynäshamns kommun.
  • Varje gång du vill använda en bild, ska du ladda hem den från bildbanken och där ange vad bilden ska användas till. (Du får inte skicka bilden vidare till någon annan, för annan användning, tipsa då istället om bildbanken.)
  • Var noga med att ange fotograf när du publicerar bilderna.Frågor?

Har du frågor kring bilderna eller hur de får användas, så är du varmt välkommen att kontakta oss på näringslivsavdelningen. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan. Samma sak om du har bilder som du vill dela med dig av

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: