Sök

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis i Nynäshamn är ett av de företag som har anställt en person från kommunens arbetsmarknadsenhet. Något de rekommenderar andra att göra. "Det har gett oss massor av glädje och kontakten med kommunen har fungerat toppen!", berättar Yvonne Björnén, vd.

Hur har det varit att ta emot en person från arbetsmarknadsenheten?

Vi är Friskis & Svettis - vi vill sprida rörelseglädje på alla sätt vi kan, även som arbetsgivare. Vi vill skapa möjligheter för människor att utvecklas, växa, få ett socialt sammanhang och en stabilare ekonomi. Det är klart att det kräver lite extra från oss som arbetsgivare - vi behöver ta lite mer ansvar, hänsyn och skapa förutsättningar för att få det att fungera - men i slutänden handlar det om att bidra till en persons framtid. Steget har varit enkelt att ta och processen har gått över förväntan.

Vad har det här gett er som företag?

Massor av glädje! Vi har styrkan och viljan och vi kommer alltid sträva efter att ge både individer och oss på Friskis & Svettis chansen att utvecklas. Att ta emot en person från arbetsmarknadsenheten har varit väldigt givande, roligt och spännande och utvecklar företaget till det bättre på många sätt. Vi som jobbar på Friskis & Svettis Nynäshamn kompletterar varandra på ett bra sätt, vi har alla våra individuella arbetsuppgifter, men oftast arbetar vi tillsammans.

Hur har kontakten med kommunen fungerat?

Kontakten har varit toppen, vi har bara gott att säga. Väldigt tillmötesgående, tillgängliga, tar sig tid för att det ska bli bra för både arbetsgivare och arbetstagare. Jag rekommenderar att andra vågar ta steget och kontaktar kommunen!

Utmaningar?

Att hitta rätt person för rätt arbetsuppgifter och att det ska fungera för båda parter.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: