04 apr 2024
Collage med konst

Många anmälda till Konstrundan i maj

Intresset är riktigt stort för Konstrundan 2024, som arrangeras 17-18 maj runtom i Nynäshamns kommun. I skrivande stund är 33 utställare klara. Anmälningstiden går ut måndag 8 april.

– Jättekul med det stora intresset. Kommunen kommer verkligen att fylls av konst, hantverk och kreativitet under den fredagen och lördagen i maj, säger kommunens kultur- och bibliotekschef Mona-Lisa Lindgren som håller i satsningen.

Hon har tidigare berättat om syftet med den nya konstrundan.

– Det är att skapa tillgänglighet och synlighet för lokal konst och hantverk. Ett sätt att uppmärksamma lokala aktörer inom kultur samtidigt som det ger besökare en möjlighet att utforska och uppleva olika konstnärliga uttryck utan några inträdesavgifter.

På olika platser i kommunen

Konstrundan genomförs inom kommungränserna med konstnärer och hantverkare som har lokal anknytning.

– Deltagande i Konstrundan ger en möjlighet att visa och sälja sina alster antingen i den egna ateljén eller andra lokaler, säger Mona-Lisa Lindgren.

Lusthus, lador, uterum, tält, ateljéer och den lokala hembygdsgården kan vara exempel på lokaler för Konstrundan som genomförs fredag 17 maj klockan 17-20 och lördag 18 maj klockan 11-15.

För mer information och deltagaranmälan senast 8 april, kontakta Mona-Lisa Lindgren på monalisa.lindgren@nynashamn.se eller 08-520 684 01.