Landsbygdsbor bjuds in till dialogmöte

Den 22 och 24 april bjuder Kommunstyrelsens landsbygdsberedning in till dialogmöte med personer och verksamheter som bor eller verkar på Nynäshamns landsbygd. Dialogerna genomförs som en del av en kartläggning av landsbygdsfrågorna i kommunen.

Hur är det att bo och verka i Nynäshamns landsbygd? Vilka möjligheter och utmaningar ser du framåt? Det är några av frågorna som representanter från Kommunstyrelsens landsbygdsberedning vill samtala med dig som bor eller verkar på landsbygden om.

– Jag ser verkligen fram emot dessa dialoger. Att kunna leva och kunna verka i kommunen är en viktig fråga för framtiden. För att vi ska kunna stärka möjligheterna till det är det viktigt att vi får ta del av perspektiv och upplevelser från de som bor och verkar här, säger Bengt-Göran Petersson, ordförande för landsbygdsberedningen.

Del av en kartläggning

Dialogerna genomförs som del av en kartläggning över landsbygdsfrågorna i Nynäshamns kommun och är ett första steg i landsbygdsberedningens långsiktiga arbete med att stärka möjligheterna att leva och verka på landsbygden.

– Syftet med kartläggningen är att få en samlad lägesbild som är aktuell. Men mötena är också till för att främja dialog för landsbygdsfrågor på längre sikt, säger Bengt-Göran Petersson.

På plats eller digitalt

Du som bor eller verkar på landsbygden eller i någon av kommunens mindre tätorter är välkommen att delta. Du väljer själv om du vill delta på plats eller i ett digitalt möte. Mötet på plats äger rum måndagen den 22 april klockan 18 i Sorunda bygdegård. Det digitala mötet sker över plattformen Microsoft Teams onsdagen den 24 april, här välkomnar vi särskilt dig som har längre att ta dig till Sorunda, såsom Landsort, Torö, Svärdsö, Oxnö samt kommunens östra landsbygdsområden.

Anmäl deltagande

För att kommunen ska kunna planera mötena på bästa sätt är det viktigt att du anmäler ditt deltagande. Klicka på den länk till det datum som du önskar delta på och fyll i anmälningsformuläret. Sista anmälningsdag för att delta på mötet i Sorunda bygdegård är torsdag 18 april.

Sidan senast ändrad:

Sidan senast ändrad: