09 apr 2024

De vinner stipendier och priser

Nu har årets pristagare och stipendiater inom kultur- och fritidsområdet utsetts. De som ska hyllas i samband med en konsert på Kulturskolan 16 april är: Sandra Johansson, Victoria Cleverby, Patrik Jonasson, Ösmo Nynäs Friidrottsklubb och Pysselhuset Torö skola.

– Vi säger förstås stort grattis till hela gänget och ser fram emot en festlig kväll på Kulturskolan, säger Mona-Lisa Lindgren som är kommunens kultur- och bibliotekschef.

Det är kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott som utsett vinnarna och här kan ni läsa mer om dem, inklusive motiveringar till utmärkelserna:

Idrotts- och fritidsstipendium (15 000 kronor och diplom)
Sandra Johansson, Sorunda Ridklubb.
Motivering: Årets idrottsstipendiat är en imponerande och målmedveten individ som brinner för sin idrott och aktivt deltar i klubbens verksamhet. Hon är nu redo för den spännande och utmanande resan mot framgång inom sin sport och sprider glädje och passion längs vägen. Första målet är att delta i Junior-SM 2024.

Kulturstipendium (15 000 kronor och diplom)
Victoria Cleverby, konstnär.
Motivering: Årets kulturstipendiat har påbörjat utforskningen av vävningens metafysiska dimension. Kopplingen mellan vävning och universum ger möjlighet att undersöka abstrakta frågor om universums struktur. Första målet är att skapa en bok där text och bild ger en unik inblick i konstformen och dess relation till kosmos.

Ledarpris (presentgåva och diplom)
Patrik Jonasson, Nynäshamns IF Hockey.
Motivering: Årets ledarpristagare har inspirerat barn och unga till rörelse och etablerat en plats där de kan uppleva gemenskap och glädje. Genom målmedvetet arbete strävar han efter att skapa en trygg och inkluderande miljö. Pristagaren är en förebild för ungdomar i vår kommun och inspirerar andra med passion och engagemang.

Föreningspris (presentgåva och diplom)
Ösmo Nynäs Friidrottsklubb.
Motivering: Årets föreningspris går till en förening som värnar om att behandla varje individ med respekt och öppenhet. Med dedikerade ledare och en engagerad styrelse har klubben blivit en kär gemenskap för många, där barn får växa och utvecklas i en varm och välkomnande atmosfär.

Kulturpris (presentgåva och diplom)
Pysselhuset, Torö skola.
Motivering: Årets kulturpris tilldelas en verksamhet som har skapat en livlig och kreativ miljö där skapande står i centrum. Verksamheten erbjuder en öppen plattform där alla är välkomna att delta och där viktiga traditioner vårdas och hålls levande. Genom sitt inspirerande kulturarbete berikar pristagaren vårt samhälle.