17 apr 2024
Carina Lundberg Uudelepp

Carina Lundberg Uudelepp

Carina Lundberg Uudelepp ny kommundirektör

Nu är det klart att Carina Lundberg Uudelepp blir ny kommundirektör i Nynäshamns kommun. Carina har lång och gedigen erfarenhet av att leda både regionala och kommunala organisationer.

Rekryteringen av ny kommundirektör till Nynäshamns kommun har pågått sedan i januari och nu har kommunstyrelsens arbetsutskott alltså beslutat att det blir Carina Lundberg Uudelepp som får tjänsten.

– Jag är mycket glad att Carina Lundberg Uudelepp har accepterat erbjudandet om att bli kommundirektör i Nynäshamns kommun. Carina är helt rätt person att fortsätta det viktiga utvecklingsarbete som pågår i vår kommun och i kommunorganisationen. Hon har en lång och gedigen erfarenhet både på kommun- och regionnivå som kommer väl till pass i den utveckling vår kommun står inför, säger Marcus Svinhufvud, kommunstyrelsens ordförande.

Carina Lundberg Uudelepp är sedan i mars tillförordnad kommundirektör i Nynäshamns kommun. Tidigare har hon bland annat arbetat som regiondirektör i Region Stockholm. Hon har också varit kommundirektör i Täby kommun och både kvalitetschef, biträdande stadsdirektör och stadsdelsdirektör i Stockholms stad.

– Det känns otroligt roligt att ha fått det här förtroendet. Just kommunsektorn ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att tillsammans med kommunens övriga medarbetare få vara med och göra skillnad i kommuninvånarnas liv. Här i Nynäshamns kommun finns redan idag så många fina värden och goda förutsättningar som är värda att lyfta ännu mer, säger Carina Lundberg Uudelepp.

Carina Lundberg Uudelepp tillträder som ny kommundirektör den 17 maj.