Omfattande renovering av Gröndalsskolan

För att möjliggöra att Gröndalsskolan blir Nynäshamns tätorts enda högstadieskola behöver skolan anpassas. Projektet innehåller sju olika etapper som omfattar bland annat skolans entré, slöjdsal, hemkunskapssal, matsal och sociala ytor. Projektet pågår fram till höstterminen 2025.

Med start 20 maj 2024 och under hela sommarlovet 2024 ska den övre delen av A-huset renoveras. Det innebär bland annat renovering av entrén, fler toaletter och en ombyggnation av skolans cafeteria. Etappen omfattar även bättre sällskapsytor och ytor för att studera mellan lektionerna.

Renoveringen möjliggör för bättre flöden, mindre ljud genom akustikpanel och nya skåpsutrymmen till högstadieelever. Alla ytskikt moderniseras, belysning och el ses över och ventilationen ska kompletteras.

Under sommarlovet 2024 ska även skolans bild- och musiksalar fixas i ordning för att rymma fler.

Även slöjdsal, hemkunskapssal, matsal och innergård

I kommande etapper under höstterminen 2024 och vårterminen 2025 kommer även slöjdsal, hemkunskapssal, matsal och fler sociala ytor att renoveras.

Även skolans innergård kommer att återställas och ligger med i underhållsplanen de kommande åren. Tanken är att kunna använda gården som ett socialt rum som även kan utnyttjas för undervisning under sommarhalvåret.

Skiss över den nya entrén, etapp 1.

Kontakt

Pär Olsson

förvaltningschef,
barn- och utbildningsförvaltningen
08-520 683 00
par.olsson@nynashamn.se