15 feb 2023

Förberedelser inför resa till Turkiet

Lärarna i projektet är redo för det fjärde utbytet. Denna gång är det Turkiet som är värdar. Inför redovisningen av undervisningsmetoder med kaniner har några elever från år 7 producerat en film.

Flicka filmar på skolgårdFörstora bilden

Eleverna beskriver bland annat att kaninerna används för att höja studiemotivationen. Befäster och fördjupar matematiska begrepp genom exempelvis praktiska areaberäkningar av kaninernas utemiljö.

Lektionsmetodiken Plig plong-lektion har blivit en hit hos eleverna i flera klasser. Lärarna har utvecklat flera varianter och anpassningar men här följer en grundbeskrivning: När eleverna kommer in på lektionen står ett antal siffror på tavlan. Läraren har förberett ett antal frågor och eleverna delas in i grupper. En elev väljer ett nummer och får en fråga uppläst. Eleven kan välja att svara på frågan själv eller ta hjälp av gruppen. Om svaret är rätt får gruppen poäng. Under några siffror finns Pling Plong-frågor. Dessa frågor är värda mer poäng.

Denna metodik fick lärarna som var i Sverige under första träffen prova på. I filmen berättar även eleverna om att kaninerna ger bra tröst om man har en dålig dag.

Saknar du något på denna sida?