Kvinna bredvid texter som beskriver förskolans viktiga verksamhetFörstora bilden

Kamilla Blomgren på avdelningen Åsgränd, Skogsnibble förskola.

Kamilla är årets lärare i kommunen

”Kamilla får hela avdelningen att blomstra och barnen att törsta efter mer kunskap.” Den fina beskrivningen från vårdnadshavare med barn på Skogsnibble förskola i Ösmo bidrog till att förskollärare Kamilla Blomgren har utsetts till årets lärare i Nynäshamns kommun.

Hon kommer nu av stiftelsen Lärargalan att få pris på den stora galan i Stockholm 16 oktober och har också chans att koras till årets lärare i regionen respektive landet.

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått den här utmärkelsen. Extra fint att det blir en del i att lyfta fram förskolan och det givande arbete vi har med att bira till barnens livslånga lärande, säger en glad och hedrad Kamilla Blomgren.

Särskilt bra känns det förstås att en vårdnadshavare med uppmuntran av sitt barn har lagt ner stor energi på att ge en fyllig nominering av Kamilla och bland annat skriver att det handlar om ”pedagogik på högsta nivå”.

"Alla bidrar"

Det hela gläder också Ann-Maria Beaudry som är rektor för bland annat Skogsnibble förskola.

– Väldigt fint att Kamilla har fått denna utmärkelse för sitt arbete. Det är också ett fint erkännande för pedagogerna överlag och förstås speciellt på Skogsnibble. Alla bidrar ju till att det blir så bra.

Ann-Maria Beaudry fortsätter:

– Under läsåret har Kamilla tillsammans med sitt arbetslag haft ett levande projekt om vikingar, som fantastiskt exempel på ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Hon konstaterar vidare att pedagogerna har gått in leken, arbetat med symboler, många olika uttrycksformer, gemenskap och relationsskapande i barngruppen, använt sig av material som naturen erbjudit och haft projektet både ute och inne i många olika lärmiljöer (inne, gården, skogen, i närområdet). Vidare arbetat med konstraster och på så sätt vidgat språket och arbetat med språkförståelse på olika vis och genom faktaböcker, utifrån det barn varit nyfikna på.