Invigningsband knyts upp

Gröndalsskolans nya lågstadiebyggnad invigd

Under tisdagsförmiddagen hölls den officiella invigningen av den nya lågstadiebyggnaden vid Gröndalsskolan, inklusive ny skolgårdsdel och multisportarena. (Längst ner på sidan finns en film där ni kan få en titt på det nya)

Två män nöjda efter invigning.Förstora bilden

Mikael Persson och Marcus Svinhufvud.

Rektor Marie Johansson hälsade välkomna till de inbjudna och alla närvarande elever och personal, varpå skolbarnen sjöng en sång.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Persson inledde sedan talandet.

– Det är inte särskilt ofta vi har ett nytt skolhus här i Nynäshamn. Senast det hände var faktiskt 1976. Nu hoppas vi att skoljobbet blir roligare för er alla när ni nu har ett så fint hus att vara i, sa Mikael Persson.

Gott samarbete

Hans kommunalrådskollega och tillika kommunstyrelsens ordförande, Marcus Svinhufvud, tog vid och sa:

– Jag gick i skolan här själv för 30 år sedan och det var en gammal byggnad redan då. Jag vill verkligen tacka entreprenören, kommunens fastighetsavdelning och skolpersonalen för ett bra arbete med att utforma den nya skolan på bästa sätt.

Svinhufvud konstaterade också att skolgården, med lekplats och multisportarena, bidrar starkt till lyftet.

– Hoppas nu att ni kommer att ha det trevligt här och lära er mycket.

Förvaltningschefen talade också

Slutligen sa barn- och utbildningsförvaltningens chef Pär Olsson några ord:

– Det här en stor glädjens dag. Tänk att få komma in i världens finaste hus! Och lika viktigt som det här är för eleverna är det för personalen. Det här visar att utbildning är viktigt för oss här i Nynäshamns kommun.

Efter det knöt de två kommunalråden tillsammans med en elev upp invigningsbandet, varpå eleverna kunde se fram emot utlovad glassfest.

Se en film på det nya (inspelad innan terminsstarten)