Hundrastgård i Järnvägsparken

På gårdagens sammanträde beslutade samhällsbyggnadsnämnden att ge förvaltningen i uppdrag att anlägga en ny hundrastgård i Järnvägsparken i centrala Nynäshamn.

- I den nya hundrastgården kommer det finnas sittmöbler, belysning och papperskorgar och den kommer att vara omringad av ett 120 centimeter högt stängsel. Eftersom hundrastgården är stor har vi planerat för att kunna dela upp den för små och stora hundar, om vi ser ett behov av det, säger Barbara Brass, stadsträdgårdsmästare.

Den nya hundrastgården kommer att vara cirka 1500 kvadratmeter stor och sträcker sig från den före detta förskolan Ankaret till i höjd med gångstigen i parken mot färjeterminalen. Bakgrunden till förslaget är ett flertal e-förslag från allmänheten.

- Samhällsbyggnadsnämnden är överens om att en centralt belägen hundrastgård är en bra prioritering som är efterfrågad hos allmänheten. Det finns i nuläget ingen hundrastgård i centrum och dessutom ligger platsen bra till för hundägare som väntar på färjan. Det här är ett första steg i att se över våra hundrastgårdar i kommunen. Vi ser till exempel gärna en ny hundrastgård även vid Lövhagen och den befintliga hundrastgården i Ösmo behöver också utökas på sikt, säger Maria Gard Günster, samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Den nya hundrastgården kommer enligt planeringen vara klar innan årsskiftet 2023/2024.

Placering av den nya hundrastgården.

Kontakt

Barbara Brass

Stadsträdgårdsmästare
08-520 639 21
barbara.brass@nynashamn.se