Fem personer på skolgård.Förstora bilden

Marcus Svinhufvud, Mikael Persson, Lotta Edholm, Pär Olsson och Marie Johansson på Gröndalsskolan.

Skolministern på besök

Under onsdagen fick Gröndalsskolan och Midgårds förskola spännande besök. Skolminister Lotta Edholm kom nämligen till Nynäshamn för att få en bild av verksamheterna.

Skolminister på besök i förskolaFörstora bilden

Aktivitet på Midgårds förskola.

– Så roligt att vara här, sa Lotta Edholm och verkade mycket nöjd med all information hon fick om hur Nynäshamns kommun arbetar inom skola och förskola.

Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud tog barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Persson emot och hälsade Lotta Edholm välkommen.

Mikael Persson berättade lite om Nynäshamns kommun, varefter barn- och utbildningsförvaltnimngens chef Pär Olsson lite övergripande delgav utbildningsläget i kommunen.

Stort intresse för arbetssättet

Väl inne i den nyinvigda skolbyggnaden för F-3 berättade sedan rektor Marie Johansson om arbetssätt i skolan och mycket mera. Lotta Edholm hade massor av frågor, exempelvis var hon intresserad av upplägget för lovskolan.

Därpå blev det dags att möta elever både i klassrum och ute på skolgården. Andraklassare fick chansen att ställa frågor till skolministern och det gjorde de med glädje. Lotta Edholm fick frågor om så vitt skilda saker som hennes musiksmak och idol över till hur man bestämmer över skolor och hennes favoritämnen när hon själv gick i skolan.

– Mina favoritämnen var svenska och historia men det var nog lite högre upp i åldern, när jag var i er ålder tyckte jag nog det roligaste var att få lära mig engelska, sa ministern med ett leende – uppenbart glad av alla pigga frågor.

Midgård sedan

Nästa besök blev inom förskoleverksamheten och då på närbelägna Midgård. Där berättade bland andra rektor Mika Rylander och avdelningschefen för förskola, Tina Persson, om det projekterande arbetssätt som genomsyrar verksamheten.

– Förskolan har gjort en jätteresa, berömde nämndordförande Mikael Persson.

Tina Persson gladdes åt intresse och beröm och sa:

– Ja, vi har kommit långt och inte minst med att arbeta på ett likvärdigt sätt. Det ska inte märkas någon skillnad på arbetssätt oavsett vilken av våra förskolor som besöks. Det är vi stolta över.

Lektion i årskurs 3 på Gröndalsskolan.Förstora bilden

Lektion i årskurs 3 på Gröndalsskolan.

Kvinnor i diskussionFörstora bilden

Midgårds rektor Mika Rylander berättar för Lotta Edholm om förskolornas projekterande arbetssätt.