Fyra personer framför byggnadFörstora bilden

Nöjda under invigningen: Tina Persson, Marcus Svinhufvud, Anna-Karin Othberg och Mikael Persson.

Nu har Gläntans förskola invigts

Det är tätt mellan glada invigningar nu. Under fredagseftermiddagen var turen kommen till Gläntans förskola i Sunnerby, Sorunda. (Längst ner på sidan kan ni se en film som visar lokaler och förskolegård.)

Många människor på förskoleinvigningFörstora bilden

Härlig uppslutning från familjer.

Nybyggda Gläntans förskola har haft verksamheten igång ett par veckor och nu var det så dags för officiell invigning, med speciellt inbjudna.

Härlig fredagsstämning

Inte minst var mängder av familjemedlemmar till barnen på plats och det rådde en härlig stämning med tårta och rundvandring.

Själva invigningen, med klippning av kreativt band, skötte några barn tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud och barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Persson.

– Förskolan har gått från barnpassning till att vara en del av utbildningssytemet idag, med exempelvis ett gemensamt tänk kring hur lokaler utrustas. Men här har vi ju nu i Gläntan också en superfin ny förskola, sa Mikael Persson.

Marcus Svinhufvud fyllde på:

– Det har tagit lite tid innan vi kom hit, men nu känns det så fantastiskt kul att vara här. Det här är ett lagarbete.

Många har bidragit

Svinhufvud berömde sedan alla inblandade, från vårdnadshavare, via kommunens personal till entreprenören.

Tina Persson, kommunens skolchef för förskola, var också jätteglad:

– Vi är extra stolta att inviga den här förskolan och vill tacka politiken för att det här fick bli ännu en konceptförskola, vår andra efter Cykelskogen.

När bandet var klippt bjöd rektor Anna-Karin Othberg in alla församlade att kika runt inne i lokalerna. Om ni inte fanns på plats finns en god chans att kolla in Gläntan via filmen här nedan.

Kolla in Gläntans fina lokaler och härliga gård