Tyck till om din kommun

I dagarna skickas en inbjudan till en undersökning ut till ett slumpvist urval av kommunens invånare. Undersökningen mäter kommuninvånarnas attityd till kommunen och är ett viktigt underlag för kommunens utvecklingsarbete.

Medborgarundersökningen genomförs vartannat år av Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av Nynäshamns kommun. Undersökningen skickas till 1 200 slumpvist utvalda kommuninvånare som speglar kommunens sammansättning av befolkning. Med undersökningen vill vi ta reda på vad kommuninvånarna tycker fungerar bra och mindre bra i kommunen. Resultatet av undersökningen kan kommunen sedan använda i sitt fortsatta utvecklingsarbete.

Har du fått en inbjudan till att delta i undersökningen blir vi väldigt glada om du kan ta dig tiden att svara på frågorna. Undersökningen kan besvaras antingen digitalt eller i pappersform och dina svar behandlas anonymt. Sista svarsdag är den 7 november.

Har resultat från tidigare undersökningar som genomförts lett till någon konkret åtgärd?

En åtgärd som genomförts under 2022 är att socialtjänsten och skolan samordnat sitt arbete för att öka ungas trygghet. Vi har också infört en mer fokuserad bevakning på skolor och förskolor med syftet att öka tryggheten och minska risken för skadegörelse och klotter. Åtgärderna baseras delvis på Medborgarundersökningens resultat men även från andra underlag.

Om du inte fått en inbjudan men ändå vill lämna dina synpunkter om kommunen kan du använda vår e-tjänst här på vår webbplats.