Mikael Landberg är ny chef för socialförvaltningen

Vid årsskiftet gick socialförvaltningens chef Marlen Terrell i pension. Mikael Landberg, tidigare avdelningschef på förvaltningen, blir hennes efterträdare och tillträdde tjänsten i början på januari.
– Det är ett stort och viktigt uppdrag som jag tar mig an med en stor dos ödmjukhet, säger han.

Mikael Landberg har arbetat i Nynäshamns kommun som chef för beställaravdelningen på socialförvaltningen sedan 2020 och har tidigare arbetat som bland annat myndighetschef på socialförvaltningen i Vaxholm och som enhetschef på Migrationsverket.

Man i stickad tröja

Mikael Landberg

– Det känns väldigt roligt att få börja det nya året med ett så spännande och intressant uppdrag, särskilt med tanke på de utmaningar som förvaltningen och kommunen står inför. Den demografiska utvecklingen och förändrad lagstiftning innebär utmaningar som vi behöver hantera med bibehållen kvalitet och sund ekonomisk hushållning, säger han.

Vill lära känna verksamheter

Till en början vill han lägga mycket tid på att lära känna de verksamheter och medarbetare på förvaltningen han ännu inte träffat sedan han började arbeta på kommunen.

– Det finns otroligt mycket kompetens och engagemang i förvaltningen som vi ska vara rädda om, samtidigt får vi inte ducka för de utmaningar vi står inför. Det kommer att bli både en förändringsresa och en utvecklingsresa vi kommer göra tillsammans den närmaste tiden, säger Mikael Landberg.

Formellt tillträder Mikael Landberg tjänsten som ordinarie förvaltningschef den 27 februari då Marlen Terrell officiellt gör sin sista dag som anställd i kommunen. Fram till dess är han tillförordnad chef för Socialförvaltningen.

Kontakt