Konstverk hålls i händerFörstora bilden

Konstrundan 2024 – en upplevelse för alla

17-18 maj kommer hela Nynäshamns kommun att fyllas av konst, hantverk och kreativitet under Konstrundan 2024. Det blir en inspirerande upplevelse för såväl besökare som konstnärer och hantverkare.

Kvinna inomhus framför konstverkFörstora bilden

Mona-Lisa Lindgren.

– Syftet med vår nya konstrunda är att skapa tillgänglighet och synlighet för lokal konst och hantverk. Det är ett sätt att uppmärksamma lokala aktörer inom kultur samtidigt som det ger besökare en möjlighet att utforska och uppleva olika konstnärliga uttryck utan några inträdesavgifter, säger kommunens kultur- och bibliotekschef Mona-Lisa Lindgren som håller i satsningen.

Hon fortsätter:

– Konstrundan låter dig inspireras och njuta av den konstnärliga upplevelsen i en avslappnad atmosfär.

På olika platser i kommunen

Konstrundan genomförs inom kommungränserna med konstnärer och hantverkare som har lokal anknytning.

– För lokala konstnärer och hantverkare innebär deltagande i Konstrundan en möjlighet att visa och sälja sina alster antingen i den egna ateljén eller andra lokaler. Det är redan stort intresse för att delta men jag tar gärna emot många fler anmälningar, säger Mona-Lisa Lindgren.

Lusthus, lador, uterum, tält, ateljéer och den lokala hembygdsgården kan exempelvis vara lämpliga lokaler för Konstrundan som ska genomföras fredag 17 maj klockan 17-20 och lördag 18 maj klockan 11-15.

Info och anmälan

– Vi som jobbar inom kommunens kultur och fritid ska sätta ihop informationsmaterial till besökare med alla deltagande konstnärer och hantverkares placering. Vi hoppas på en konstrunda som ska skapa fin gemenskap i kulturens tecken, säger Mona-Lisa Lindgren.

För mer information och deltagaranmälan, kontakta Mona-Lisa Lindgren på monalisa.lindgren@nynashamn.se eller 08-520 684 01.