Stor vägskylt

Så upplevs Kalvö industriområde

Vad är bra och vad kan göras bättre? Planering och utveckling för ökad etablering på kommunens industri- och verksamhetsmarker är ett pågående arbete. Under senhösten fick de som önskade, i syfte att få en aktuell bild om hur området upplevs, svara på en öppen enkät om Kalvö industriområde.

Enkäten ”Hur upplever du Kalvö industriområde?” togs fram av kommunens näringslivsavdelning i samarbete med mark- och exploateringsenheten. Den skickades ut via mejl, spreds via olika sociala medier och den lades även upp på kommunens webbplats. Under perioden 25 november 2022 till 31 januari 2023 kom det in 32 svar.

– Vi vill passa på att tacka alla som tagit sig tid och med stort engagemang svarat på enkäten, säger Adam Rudin, projektledare på mark- och exploateringsenheten och ansvarig för utbyggnaden av Kalvö industriområde. Vi har fått till oss många bra synpunkter och förslag. Det här hjälper oss i vår planering och säkrar att vi gör rätt prioriteringar framåt.

Resultatet
Flertalet av de svarande var män och största åldersgruppen var mellan 50 och 59 år. Flest svarande hade en personlig relation till området. Helhetsintrycket var övervägande positivt. Flera nämnde att det finns stora utvecklingsmöjligheter men det gavs också synpunkter om att tomterna behövde städas upp.

Vad gäller trafiksäkerheten i Kalvö industriområdet så gick meningarna isär om huruvida den var bra eller dålig. Flera synpunkter var om att biltrafiken höll alldeles för hög hastighet, att utfarten behöver planeras om och även om behovet av trottoarer, cykelvägar och bättre belysning. Tillgång till kollektivtrafik var också ett önskemål.

Hur upplevde man då förutsättningarna i industriområdet i stort? Bra och mycket bra tyckte hälften av de svarande, men det fanns också här en del synpunkter. Obebyggda tomter, bättre skyltning, att höja säkerheten och öka tillgängligheten och få dit en restaurang var en del av det som lyftes.

Vad händer nu?
Syftet med enkäten var att starta dialog och få en aktuell lägesbild om synpunkter och upplevelse från de som idag verkar i Kalvö industriområde och även från övriga delar av kommunens näringsliv.

– Det är viktigt för oss att ha en bra och öppen dialog med företagen som verkar i kommunen och som i det här fallet vid Kalvö industriområde. De förslag och åsikter vi fått tar vi nu med oss in i det vidare arbetet att göra rätt saker för att utveckla området till en ännu bättre plats, för de befintliga företagen och för kommande etableringar, betonar Adam Rudin.