30 nov 2023

Ny organisation för hemtjänst i kommunal regi klar

Nynäshamns kommuns nya hemtjänstorganisation är nu klar. Det är ett viktigt steg i att skapa förutsättningar för att kunna erbjuda hemtjänst av hög kvalitet till alla kommunens invånare.

I september beslutade kommunfullmäktige om en ny strategi för hemtjänsten i Nynäshamn som syftar till att skapa bättre förutsättningar för att erbjuda hemtjänst av hög kvalitet till kommunens invånare. Som ett led i arbetet omorganiseras den kommunala hemtjänsten med inriktningen att koncentrera sina insatser till brukare i centrala Nynäshamn medan övriga brukare i kommunen får välja hemtjänstutförare i extern regi.

– Det här är ett viktigt steg i att säkerställa att vi kan erbjuda god hemtjänst till alla kommunens invånare, säger Christina Sönnergren, ordförande i socialnämnden.

Under hösten har socialförvaltningen arbetat med att bemanna den nya mindre kommunala hemtjänstorganisationen. Målet har varit att de medarbetare som berörs även fortsättningsvis ska kunna erbjudas arbete inom kommunens verksamheter. Nu är bemanningen klar och kommunen kan konstatera att det inte uppstått någon övertalighet, trots den minskade organisationen

– Det är mycket glädjande att kunna konstatera att det inte uppstår någon övertalighet till följd av den nya organisationen. Förvaltningen har gjort ett gediget arbete för att hitta lösningar för att vi ska kunna behålla och tillvarata alla tillsvidareanställda medarbetares kompetens i kommunen, säger Christina Sönnergren, ordförande i socialnämnden.

Kontakt

Christina Sönnergren

ordförande i socialnämnden
kommunalråd
08-520 688 52
christina.sonnergren@nynashamn.se