Nytt serviceboende i Telegrafen 17

Från och med 18 november i år hyr Nynäshamns kommun ett nytt serviceboende för vuxna personer med funktionsnedsättning. Det beslutade socialnämnden på sitt sammanträde idag, den 31 mars. Det nya boendet kommer att ligga i Telegrafen 17 där byggnationen just nu är i full gång.

Kommunen hyr servicebostaden av fastighetsägaren Magnolia Bostad och kommer att bestå av tio brukarlägenheter på 32 kvadratmeter vardera i en och samma trappuppgång. I anslutning till brukarlägenheterna ligger en servicelägenhet som innefattar både gemensamhetsytor för brukarna och personalutrymmen.

- Det känns väldigt bra att senare i år kunna öppna ett nytt boende med helt nybyggda lägenheter och lokaler. Vi ser att behovet av en servicebostad är stort för den här målgruppen, säger Sofia Stenman, avdelningschef för funktionshinderområdet.

Det nya serviceboendet ersätter inget befintligt boende utan kommer att vara ett ytterligare boende för personer med funktionsnedsättning, eftersom socialförvaltningen ser en utökning av målgruppen.

Kommunen hyr det nya serviceboendet från och med 18 november 2021 förutsatt att byggnationen är klar då. Efter socialnämndens beslut ska även kommunstyrelsens fastighets- och investeringsutskott bifalla ärendet.

Text: Marie Eriksson

Kontakt

Sofia Stenman

avdelningschef funktionshinderområdet
08-520 680 42
sofia.stenman@nynashamn.se