21 dec 2023

Dags att välja hemtjänstutförare

Personer som idag har hemtjänstinsatser genom den kommunala hemtjänsten och bor utanför Nynäshamns tätort behöver välja en ny hemtjänstutförare. Valet ska vara gjort så snart som möjligt.

Från och med den 1 februari 2024 är det inte längre möjligt att välja kommunal hemtjänst för personer som bor utanför Nynäshamns tätort. Alla som berörs har blivit kontaktade om att de behöver byta hemtjänstutförare via brev och telefonsamtal från kommunens biståndshandläggare. Beslut om beviljade hemtjänstinsatser förändras inte på grund av bytet av utförare. Valet påverkar heller inte hemtjänstavgiften. Personer som bor inom tätorten och har kommunal hemtjänst påverkas inte av förändringen utan kan ha kvar kommunen som utförare om de önskar det.

Gör valet så snart som möjligt

För att hemtjänstföretagen ska kunna planera för ett bra övertagande behöver valet av utförare vara gjort så snart som möjligt. De som inte har gjort något val innan den 10 januari 2024 tar kommunen kontakt med igen. Bytet görs antingen genom att kontakta kommunens biståndshandläggare eller genom att fylla i den blankett som skickats ut till berörda.

Beslut om ny strategi

Bakgrunden till att personer som bor utanför tätorten behöver byta hemtjänstutförare är kommunfullmäktiges beslut om en ny strategi för den kommunala hemtjänsten i Nynäshamn. Målet är att förbättra på kvaliteten i hemtjänsten i hela kommunen. Som en del av det koncentreras den kommunala hemtjänsten till centrala Nynäshamn medan de som har hemtjänstinsatser i andra delar av kommunen får välja hemtjänstutförare i extern regi.

Kontakt

Biståndshandläggare

08-520 698 00


Rose Al-Kamisi

gruppchef

08-520 680 70

bestallaravdelningen@nynashamn.se

Telefontider biståndshandläggare

Måndag 13-16

Tisdag 9-12

Onsdag 13-16

Torsdag 9-12